3 съвета при избор на мебели за кухня

Актуалните модели са изработени от качествени материали и могат да бъдат намерени на много изгодни цени онлайн

3 съвета при избор на мебели за кухня | StandartNews.com

Кухнята трябва да предлага удобство и да е обзаведена с качествени и практични мебели. Ще приготвяте храната с удоволствие, ако изберете функционални шкафове и уреди, които са разпределени правилно в пространството в зависимост от неговата квадратура. Освен зоната, в която готвите, трябва да оформите и красив модерен кът, където ще се настаните със семейството, за да се храните.

Отделете внимание на всеки детайл от интериора, за да направите подходящо съчетание и да създадете нужния комфорт. Кухненското обзавеждане днес се състои от отделни модули, които може да комбинирате както прецените. Актуалните модели са изработени от качествени материали и могат да бъдат намерени на много изгодни цени онлайн.

Какво трябва да присъства в една модерна кухня?

Първо, трябва да изберете подходящи шкафове и форма, в която да бъдат монтирани те. Старайте се да оползотворите правилно пространството и да си създадете работна зона, в която да имате бърз и лесен достъп до всички важни уреди и пособия. Много често хората предпочитат ъгловата форма за монтаж като най-практична. Съобразете се с квадратурата на помещението.

В другата част е добре да организирате зона за хранене. За целта ви препоръчваме да разгледате красивите ъглови дивани за кухня. Те ще създадат една съвсем различна атмосфера, изпълнена с уют и комфорт. Ако заложите на стилен мек диван, ще имате удобно място за сядане и около масата ще могат да се разположат повече хора. Това е една от най-предпочитаните мебели, защото се инсталира в ъгъла, не заема много място и има ракла за съхранение. Друг плюс на дивана е разтегателният механизъм с функция сън. Благодарение на него ще имате още едно място, на което да си починете или да спите. Потърсете и подходяща трапезна маса.

ъглови дивани за кухня

Как да изберем правилните мебели?

В търговската мрежа ще откриете много разнообразно обзавеждане с красив дизайн и изработка. Понякога това е възможно да ви обърка и затрудни. Ето защо, от онлайн магазин Mebelmag ще ви дадат няколко ценни съвета при избор на мебели за кухнята:

  • точните размери са на първо място – ако сте решили да обзавеждате с шкафове, съставени от отделни модули, трябва да ги изберете точно според размера на пространството, без да остават никакви процепи или разминавания между елементите. Съобразете се с местоположението на контактите и това къде ще инсталирате уредите. Важно е височината на работния плот и на горните шкафове да е подходяща за вашия ръст;
  • материалът за изработка – това е дългосрочна инвестиция и поради тази причина здравината и устойчивостта са много важни. В момента повечето артикули се изработват от МДФ и ПДЧ. Материали устойчиви на влага и лесни за поддръжка. Могат да бъдат изработени в много разнообразни цветове което ви дава шанс да създадете интериора, който желаете;
  • функционалност – мебелите, които ще поставите в кухнята, трябва да бъдат практични и удобни за използване. Следете за това шкафовете и чекмеджетата да имат механизми за плавно затваряне. Споменахме ъгловите дивани, които разполагат с разтегателен механизъм и ракла под седалките.

Няма да се затрудните в избора на обзавеждането, ако спазвате предложените съвети и се ръководите от личните си предпочитания за дизайн.

Какви цветове да използваме в интериора на кухнята?

Освен да изберете цвета на мебелите, трябва да определите и този на стените. Тук е много важно да се съобразите с това, колко светлина постъпва помещението. Кухня със северно изложение е подходящо да бъде обзаведена в топли цветове. Тези нюанси ще се откроят от нежната светлина и ще изглеждат много красиво.

Ако изложението е южно, светлината ще бъде много по-силна. Спокойно може да се доверите на различните тоналности на бежовото, светло синьо или оранжево. Тъмните цветове са подходящи при западно изложение. Препоръчваме ви да комбинирате светли стени с тъмни мебели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай