Знакова британска медия с шокираща новина за Русия

Кога щяла да е готова да удари Великобритания

Знакова британска медия с шокираща новина за Русия | StandartNews.com

"Путин уверява, че неговото ново ядрено оръжие е неудържимо: руският подпалвач на войната се хвали, че неговата ядрена ракета "Сатана II" може да пробие всички съвременни отбранителни системи и ще бъде готова да удари Великобритания през есента", пише британското издание Daily Mail.Става дума за междуконтиненталната балистична ракета Sarmat или "Сатана II", която има най-дълъг обсег в света. Способна е да порази цел на разстояние от 11 200 мили, тоест всяка цел в Съединените щати и в Европа. Изследванията й преминаха тази седмица.

Западни военни експерти твърдят, че "Сармат" е способна да носи 10 или повече ядрени бойни глави и примамки - достатъчни, за да унищожат област с размерите на Великобритания само с един удар.

Анализаторите обаче посочват още, че Москва обяви първото си тестово изстрелване едва в сряда и ще са необходими още тестове, преди ракетата да може да бъде разгърната.

По-рано изданието писа, че Обединеното кралство може самостоятелно да си отмъсти, ако Русия използва оръжия за масово унищожение, без да се консултира с други страни от НАТО. Междувременно войната в Украйна продължава вече 60-ти ден. 

Анализ на ситуацията от 59-ия ден на войната показва, че военното ръководство смята, че Русия вече завършва прегрупирането на войските си, след което ще започне мащабно настъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай