Злоупотреби в Украйна. Зеленски уволнява наред

Освобождават началници от армията, поради съмнения за злоупотреби

Злоупотреби в Украйна. Зеленски уволнява наред | StandartNews.com

Началниците на всички областни центрове за набиране на военнослужещи ще бъдат освободени от длъжност, поради съмнения за корупция, обяви украинският президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс. 

Зеленски заяви, че след  проверка на украинските военни окръжия са разкрити признаци за злоупотреби със служебно положение, вариращи от незаконно обогатяване до прехвърляне зад граница, въпреки военновременната забрана, на мъже, подлежащи на мобилизация.

„Тази система, трябва да се управлява от хора, които знаят точно какво е война и защо цинизмът и подкупничеството по време на война е държавна измяна“, каза той.

Киев превърна борбата с корупцията в свой ключов приоритет във войната с Русия и процеса за присъединяване към ЕС.

Зеленски обяви, че главнокомандващият украинските сили ген. Валерий Залужни ще бъде натоварен с изпълнението на решението, и че новите кандидати за освободените длъжности първо ще бъдат проверявани от службата за контраразузнаване СБУ.

Осемнадесет месеца след началото на войната с Русия Украйна се сблъсква с предизвикателства при попълването на личния състав на армията, която периодично е разтърсвана от скандали, разкриващи корупция и лоши практики при набирането на военнослужещи, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай