Живакът удари -50 в Урал

Живакът удари -50 в Урал | StandartNews.com

За първи път тази зима температурата в Подмосковието падна до минус 30 градуса по Целзий, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на руския Хидрометеорологически център. Термометрите в град Черусти измериха -30,4 градуса. В самата Москва температурата се понижи до -20 градуса. В Уралския федерален окръг термометрите показват между -29 и -37 градуса, а на места -47 и дори -50 градуса, съобщиха регионалните власти. Учебните занимания бяха отменени на практика навсякъде в тази руска административна единица. В окръжния център Екатеринбург температурата падна до -36 градуса. В Ханти-Мансийск термометрите показват -43 градуса. Движението на междуградския транспорт в едноименния автономен окръг в средната част на Западен Сибир е ограничено. Ректорите на местните университети разрешили на студентите да не ходят на лекции, ако температурата е под -36 градуса. Термометрите в Ямало-Ненецкия автономен окръг, в северната част на Западен Сибир, показват средно -43 градуса, по места -47 градуса. Всички училища са затворени.

Армията чисти снега в Румъния

Лошото време и почистването на снега в Румъния продължават да създават проблеми. В. "Ромъния либера" пише, че фирмите, на които Националната компания за национални пътища и магистрали в Румъния плаща, за да почистват, са оставили сложните операции на армията. Фирмите имат само на хартия необходимото оборудване и получават за нищо десетки милиони евро от държавата. Междувременно в 6 окръга в Югоизточна Румъния бе обявен червен код, а в Букурещ и други 14 окръга - оранжев.

Стотици американци блокирани на магистрали от леден капан

Бедствено положение бе обявено в пет южни американски щата заради люта зима вчера, съобщи Би Би Си.
Щатите Джорджия, Луизиана, Мисисипи, Северна и Южна Каролина, които са свикнали на предупрждения за урагани и тропически бури, сега са под снежна покривка, достигаща на места до 30 см. Още във вторник бяха затворени училища и бизнес сгради, а 3000 полета бяха отменени заради лошото време.

Бедствено бе и положението в Алабама, където стотици хора закъсаха на заснежени магистрали. Два училищни автобуса бяха изпратени по пътищата, за да съберат бедстващите хора и да ги откарат до топли приюти. 50 ученици също бяха сред закъсалите в преспите.

Стотици училища, църкви и дори магазини бяха превърнати в приюти за закъсали пътници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай