Жертвите в Куманово нарастват, още се чуват изстрели (ВИДЕО)

Жертвите в Куманово нарастват, още се чуват изстрели (ВИДЕО) | StandartNews.com

8-ми полицай е загинал от раните си след въоръженатаатака в квартал "Дива населба" край Куманово, предаде македонската телевизия Телма.

Засега няма официална информация за загинали цивилни хора.  Не е ясно и дали случилото се има връзка с антиправителствените протести в страната.

След Армията за национално освобождение (АНО), която пое отговорност за нападенията в Куманово, съобщение изпрати и Гвардията на Република Илирида (ГРИ), предаде македонското електронно издание MK news.

През медии в Косово от ГРИ съобщили, че всички албански групировки и военни формации започнали да действат като едно, за реализиране на проекта Република Илирида.

Според сръбският вестник „Телеграф" целта на тези военни акции било обединяване на всички територии населени с албанци и създаването на Велика Албания. Агенция Фонет на свой ред съобщава, че албанските радикали призовали международната общност да накара Македония и нейните военни и полицейски сили да престанат да ползват хеликоптери срещу АНО. В противен случай ще бъдат предприети пропорционални мерки, което противоречи на международните военни харти.

Днес македонските сили за сигурност продължават "с разчистването на терена", а изстрели продължават да се чуват.

Междувременно правителството на Македония взе решение за обявяване на двудневен траур.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай