Жена роди по-рано, за да види таткото бебето си

Мъжът бил накрая на дните си и едва успял да подържи новородената си дъщеричка

Жена роди по-рано, за да види таткото бебето си | StandartNews.com

Даян Олгер от Тексас нарочно е родила своето пето дете две седмици по-рано, така че нейният съпруг Марк да има шанса да се срещне с бебето си, преди да почине.

52-годишният Майк Олгер е диагностициран с рак на дебелото черво миналия април. След операция за отстраняване на рака лекарите му назначават шест месеца лечение с превантивна химиотерапия, която обаче сериозно уврежда белите му дробове. През ноември той започва да има проблеми с дишането и до януари се разболява толкова тежко, че се налага да бъде приет в болница. Той научава, че химиотерапевтичното лечение, което е провел, е довело до белодробна фиброза, но семейството е оптимистично настроено, че ще се възстанови.

На 16 януари обаче, точно когато Даян се готви да роди петото дете на двойката, те научават, че състоянието на Марк няма да се подобри и лекарите му дават само пет или шест дни живот.

Последното му желание било да види новороденото бебе, преди да умре, така че Даян решава лекарите планирано да предизвикат раждането на 18 януари. Марк успява да подържи бебето си Савана за 45 минути в деня, в който то се ражда. През следващите няколко дни той успява да я вземе в ръцете си само за минута, преди да изпадне в кома на 21 януари. Марк почива два дни по-късно.

Марк и Даян имат освен Савана деца на петнадесет и тринадесет, на десет и на седем години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай