Земетресение разтърси Индонезия. Има загинали

Около 3000 жители са избягали от домовете си, за да търсят безопасни места

Земетресение разтърси Индонезия. Има загинали | StandartNews.com

Снимка - CNN

Най-малко седем души са загинали, а стотици други са ранени след земетресение с магнитуд 6,2, засегнало остров Сулавеси в Индонезия рано тази сутрин, съобщи агенцията за бедствия в страната.

Епицентърът на труса, който е станал в 1,28 ч. местно време, е на шест километра североизточно от град Маджене на дълбочина 10 километра.

Агенцията за управление на бедствия в Маджене съобщи, че четирима жители са загинали и повече от шестстотин са ранени, а съседният район съобщава за три смъртни случая.

Около 3000 жители са избягали от домовете си, за да търсят безопасни места след земетресението, което е силно усетено в продължение на пет до седем секунди и е разрушило най-малко 62 къщи, според Националния съвет за управление при бедствия.

Няколко високи сгради също са сериозно повредени, включително частната болница "Митра Манакара", хотели и правителствена сграда, каза пред CNN местният полицейски комисар.

Много хора все още са в капан под срутени сгради, според местните екипи за търсене и спасяване.

"Нашите пречки тук са, че нямаме оборудване, за да ги спасим", каза Саидар Рахманджая, ръководител на местната агенция за търсене и спасяване на Mamuju West Sulawesi, пред местната телевизия.

Друга трудност е липсата на комуникация между спасителните екипи, тъй като местните телефонни мрежи са западнали след земетресението, каза той и добави, че има осем места, където хората спешно се нуждаят от спасяване.

Часове по-рано в четвъртък в същата местност стана земетресение с магнитуд 5,9, което нанесе щети на няколко къщи.

Агенцията за бедствия в Индонезия заяви, че поредица от земетресения през последните 24 часа са причинили поне три свлачища, а доставката на електроенергия е била спряна.

Намирайки се в така наречения тихоокеански „Огнен пръстен“, Индонезия редовно е засегната от земетресения.

През 2018 г. опустошително земетресение с магнитуд 6,2 с последващо цунами удари град Палу в Сулавеси, убивайки хиляди хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай