Зеленски втрещи света! Каза кога свършва войната

Украинският президент коментира сегашната ситуация и в света

Зеленски втрещи света! Каза кога свършва войната | StandartNews.com

Изненадваща информация за хода на войната в Украйна даде президентът на страната Володимир Зеленски.

Той заяви, че войната с Русия е в последната си фаза, която е най-трудна. В края на официалното си посещение в Румъния вчера той даде пресконференция за четирима румънски журналисти. 

Запитан кога ще свърши войната, Владимир Зеленски отговори, че не може да каже точна информация. "Мисля, че знам кога, но не мога да кажа и на вас това. Последната част на войната е, не е средата.

Първата част бе окупацията, последно спирането на напредването и поемането на инициативата. Мисля, че сме в последната част. Имаме много застраховки - парите, оръжията, но сме в последната част, най-трудната", отговори Зеленски, цитиран от БТА.

"Продължаваме по-нататък, напред. Губим много хора, но продължаваме напред", каза украинският президент.

В отговор на въпроса дали се опасява, че конфликтът в Израел ще отвлече вниманието от Украйна, Зеленски признава, че човек не може да се съсредоточи върху много неща едновременно.

След всичко, което се случи, на някои хора не им стига, обичат кръвта, не можеш да се успокоиш. Не можеш да сравняваш една война с друга война. Хората, които създават тези войни, са луди", каза украинският президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай