Затвориха френските ски курорти

Няма да бъдат отваряни до края на сезона

Затвориха френските ски курорти | StandartNews.com

От днес до края на сезона затварят всички френски ски курорти. Мярката е предприета във връзка с епидемията от Covid-19, съобщава БТА, позовавайки се на изявления на фирми, стопанисващи курортите. Ройтерс отбелязва, че това нанася сериозен удар върху туристическия сектор във Франция.

"Ски сезонът приключва днес", заявява в Туитър "Домен скиабъл дьо Франс", организация, обединяваща фирмите, стопанисващи курортите.

Повечето зимни курорти затварят обикновено през април или в началото на май. Сегашното затваряне става само три седмици преди ученическите ваканции във Франция и Великобритания, което е един от най-натоварените периоди от сезона.

Снощи премиерът на Франция Едуард Филип обяви, че затварят ресторантите, кафенетата и повечето магазини в полунощ. Има 12 нови смъртни случая от коронавируса в страната.

Целта е да се спре разпространението на Covid-19.

Ще бъдат затворени всички обекти, които приемат хора и не са от първостепенно значение за живота в страната. Ще останат отворени само хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите, каза френският премиер на пресконференция.

Междувременно здравните власти съобщават за 12 нови смъртни случая от коронавируса във Франция. С това общият брой на починалите в страната достигна 91.

Заразените са се увеличили до 4499 от 3661 вчера.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай