Затварят Персийския залив за гейове

Затварят Персийския залив за гейове | StandartNews.com

Страните от Персийския залив втвърдяват позицията си спрямо хората с нестандартна сексуална ориентация. Въпросните държави възнамеряват да въведат задължителен медицински "тест за хомосексуализъм", на който да бъдат подлагани всички пристигащи туристи. Тестът, разработен от Кувейт, ще бъде използван, за да бъдат откривани хомосексуалните чужденци, пише в. "Дейли мейл". Не става ясно обаче как точно ще се прави изследването.

Ако резултатът от изследването се окаже положителен, на туристите ще им бъде отказван достъп до всички страни от Персийския залив - Бахрей, Кувейт, Катар, Оман, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. В тези държави хомосексуализмът е поставен извън закона. Шефът на отдела за обществено здравеопазване към кувейтското здравно министерство Юсуф Миндкар дава подробности за плановете на правителството.

"Здравните центрове вече правят рутинни медицински прегледи, за да преценят здравословното състояние на чужденците, които влизат в нашите страни. Занапред ще вземем по-строги мерки, които ще ни помогнат да откриваме гейовете, на които ще бъде забранявано да влизат в Кувейт или в която и да е друга държава от Персийския залив", обяснява Миндкар. Тези, които бъдат заловени да извършват хомосексуални актове в Кувейт и са под 21-годишна възраст, ще получават присъда до 10 години затвор. Понастоящем хомосексуалните връзки са забранени в 78 страни по света, включително В Бахрейн, Кувейт, Катар, Оман, Саудитска Арабия и ОАЕ. В Иран, Саудитска Арабия, Судан, Йемен и Мавритания хората с обратна сексуална ориентация може да получат и смъртно наказание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай