Затварят пътища и спират тока заради пожарите в Гърция

Властите предупреждават, че през следващите дни има особено висока опасност от пожари

Затварят пътища и спират тока заради пожарите в Гърция | StandartNews.com

Във връзка с разрастването на пожарите в Гърция  и прогнозираните за днешния ден силни ветрове в страната бяха въведени допълнителни ограничения за гражданите – затворени са пътища, планирани са прекъсвания на електроподаването, забранен е достъпът до гори и гористи местности, национални паркове и защитени зони.

До отстраняване на предизвиканите от пожара неблагоприятни условия, с оглед съображения за сигурност, временно важи пълна забрана за движение в двете посоки на магистралата Атина-Ламия.

Движението към столицата се осъществява по обходни маршрути. Магистралата Атики Одос остава отворена без пътни такси, за да бъдат избегнати струпвания, съобщават от МВнР.

Операторът на гръцката електроразпределителна мрежа обяви днес, че поради високото потребление на ток в област Атика, се налага временен режим на тока, който ще бъде прилаган поетапно във всички райони на столицата Атина и областта. Обръща се специално внимание на гражданите, че по време на пиковите часове между 13:00 ч. и 15:00 ч., както и между 18:00 ч. и 22:00 ч., следва да се избягва употребата на електрически уреди като печки, перални, бойлери и др., а климатичните инсталации трябва да бъдат настроени на 26 градуса по Целзий.

Междувременно обстановката на остров Евбея продължава да бъде извън контрол. Евакуирани са селищата Кокиномилия, Крионеритис, Милиес и Василика. Продължава операцията по гасене на пожарите и в районите на Олимпия и Кариуполи, Пелопонес.

Властите предупреждават, че през следващите дни има особено висока опасност от пожари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай