Застреляха журналист в Киев

Застреляха журналист в Киев | StandartNews.com

Снощи бе застрелян в Киев и бившият депутат от Партията на регионите Олег Калашников

Показно убийство на журналист бе извършено в Киев днес. Украинецът Олес Бузина бе застрелян, като според очевидци срещу него е стреляно 4 пъти от автомобил с беларуска регистрация.

Това се случва по време на живата дискусия на руския президеннт Владимир Путин в Москва. В отговор той веднага определи случилото се като поредното политическо убийство в Украйна, като нито едно от тях не се разследва.

Скептиците смятат, че е доста страннно, че Путин знае за убийството толкова бързо. Бузина е известен с украинофобските си изказвания, публичните скандали и книги като "Възкресяването на Малорусия" и "Върнете харемите на жените".

Късно в сряда край Киев бе убит бившият депутат Олег Калашников – симпатизант на бившия президент Виктор Янукович, един от организаторите на така нареченият Антимайдан.

"Причина за смъртта на Олег Калашников е огнестрелна рана. На местопроизшествието работи следствено-оперативна група от полицията. За мотиви и предварителни резултати на разследването ще бъде съобщено допълнително", се казва в официалното съобщение на вътрешното ведомство, цитирано от ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай