Защо кръстиха ваксините "течното злато" на 2021 г.

Те са най-ценното нещо, което ще бъде разпространено сред населението

Защо кръстиха ваксините "течното злато" на 2021 г. | StandartNews.com

Шефът на Интерпол Юрген Щок предупреди, че доставката на ваксини срещу коронавируса рязко ще увеличи престъпността. Той обяви това в интервю за германското издание „Виртшафтсвохе”, публикувано днес и цитирано от БГНЕС.

“През 2021 г. ваксините ще се превърнат в „течно злато“. Те са най-ценното нещо, което ще бъде разпространено сред населението през следващата година”, каза той и посочи, че престъпните организации вече са се подготвили.

“С доставките на ваксини престъпността ще скочи стремително”, каза Щок и добави, че ще има “кражби, разбиване на складове и нападения по време на транспортирането на ваксините.”

В началото на декември Интерпол предупреди за увеличаване на организираната престъпност поради ваксините срещу COVID-19. В изявлението се отбеляза, че „престъпните групи планират да проникнат или да разбият веригите за доставка“.

През август Интерпол предупреди за нова вълна от киберпрестъпления във връзка с появата на първите ваксини. Според СЗО по света има около 170 проекта за разработване на ваксина срещу коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай