Сряда,

Влаковете с швейцарска точност, няма хора

От: Стандарт -
A
A
A

До по-голяма точност на движението на влаковете в Германия доведе липсата на пътници заради строгите изисквания за социална дистанция, съобщава държавната железопътна компания, цитирана от БТА.

От Дойче бан уточняват, че 82,4 % от всички влакове, които пътуват на дълги разстояния, са пристигали по разписание през март. Това е с 4,1 процентни пункта повече, отколкото през март предходната година и с 3,1 процентни пункта, отколкото през февруари.

Основната причина за закъсненията - пътниците, които се качват и слизат - вече липсва, тъй като броят на хората, които пътуват, рязко е намалял заради пандемията от коронавирус.
Честотата на влаковете също доста е намаляла - към началото на април около три четвърти от влаковете на дълги разстояния пътуват, каза говорител.

Един влак се смята за закъснял, ако пристигне с шест или повече минути по-късно, отколкото по разписание.

Целта на Дойче бан за тази година е 78 процента от влаковете да пристигат навреме. Миналата година компанията за малко не успя да постигне целта от 76,5 процента, която си бе поставила, но точността й значително се подобри през януари, когато около 84,3 процента от влаковете пристигаха навреме. През февруари няколко лоши дни свалиха равнището на точност до малко под 80 процента.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички