Задължителна E-регистрация за пристигащи в Австрия

Остава в сила 10-дневната карантина

Задължителна E-регистрация за пристигащи в Австрия | StandartNews.com

От петък, 15 януари, Австрия въвежда задължителна онлайн регистрация за пътници, които искат да влязат в страната, предаде БТА.

Остава в сила 10-дневната карантина, която може да бъде прекратена с отрицателен PCR тест след петия ден. Хората, които влизат в Австрия всеки ден, за да работят, транзитно преминават пътници и пристигат по императивни семейни причини, са освободени от регистрация и карантина. Пристигащите от страни с ниска честота на коронавирус не са под карантина, но също така трябва да се регистрират онлайн.

Данните за регистрация включват имена, данни за контакт и точно местоположение преди влизане в Австрия. Целта е да не се позволява на хората да избягват карантината, като преминават транзитно през страни с ниска заболеваемост. Регистрираното лице трябва също да попълни адреса, на който ще пребивава в Австрия и, ако е възможно, продължителността на престоя си. Тези, които са направили PCR тест в чужбина, могат да приложат копие от него.

Формулярът за регистрация на немски и английски език е достъпен на уебсайта на правителството www.oesterreich.gv.at. Електронно или печатно копие от него трябва да бъде представено при влизане в Австрия на граничните власти от 15 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай