Задава ли се ядрена война? Какво казват руски астролози

Много руснаци отиват при астролози, за да разберат как ще се развие конфликтът в Украйна

Задава ли се ядрена война? Какво казват руски астролози | StandartNews.com

Задава ли се ядрена война? Кой ще спечели? Много руснаци отиват при астролози, за да разберат как ще се развие конфликтът в Украйна, заради който страната им бе изолирана от много други страни, пише dariknews.bg. 

В Санкт Петербург се носи славата на Елена Корольова. Тя предсказва победа за Москва на сеансите с клиентите си, които я посещават в апартамента ѝ, където две котки се разхождат сред купчини от книги.

"Хората искат да знаят какво ще се случи с Русия, която бе откъсната от останалия свят" вследствие на западните санкции, въведени заради офанзивата срещу Украйна, разказва 63-годишната жена, филолог по образование. Вързала е побелялата си коса на опашка и носи очила.

"Световният катаклизъм ще се засили през септември, но Русия ще излезе от него стабилна и процъфтяваща", уверява астроложката, която взима по 5000 рубли (80 евро) на консултация.

От началото на руското нахлуване на 24 февруари има по-голямо търсене, казва тя, без да уточнява колко точна са клиентите ѝ.

В Москва гадателят Константин Дараган, прочул се с пророчеството си за "респираторна пандемия", което направи преди появата на COVID-19, направо заявява, че след конфликта "Русия ще стане центърът на света".

Следователно Москва няма да е изолирана в международен план, както иска Западът, пророкува той.

Украинският президент Володимир Зеленски ще си "отиде разплакан" и "ще е последният ръководител на Украйна в сегашните ѝ граници", предсказва в Телеграм 49-годишният мъж с атлетичен външен вид.

Дараган, който по образование е авиационен инженер и е родом от Донбас, региона в Източна Украйна, който руската армия се стреми да завладее, решава да смени попрището и да стане астролог. Той твърди, че в миналото е съветвал министри, банкери и представители на украинските тайни служби.

След идването на власт на прозападните сили в Киев през 2014 г. той заминава за Москва. Този "политически астролог" подкрепя руското нахлуване, въпреки че родният му град Лисичанск пострада сериозно от военните действия.

С нахлуването на Русия в Украйна страниците му в социалните мрежи са затрупани с въпроси: "Ще бъде ли бомбардирана Москва?", "Балтийските страни ще бъдат ли обзети от паника?", "Как ще реагира Полша?".

Вследствие на това от 24 февруари броят на учениците в неговата "Школа по класическа астрология" в Москва се е удвоил и сега е 200 души.Войната на звездите

Алексей Левинсон, социолог от независимия руски център "Левада", е на мнение, че "за много руснаци и украинци, които са объркани", вярата в звездите е начин за осмисляне на новата действителност.

"Вселената им рухва и някои хора предпочитат да изберат за свои пътеводители звездите, а не лидерите си", обобщава той.

"Астрологията днес е вид психотерапия или нова религия", каза още социологът.

Една ученичка на мага Дараган, Ана Маркус, която е на около 50 години, обяснява за Франс прес, че търси в звездите "обяснение за случващото се на Земята".

"Русия е сочена за единствения виновник за конфликта, но е очевидно, че истинският виновник за конфликта е една трета страна", казва тази грънчарка с искрящи очи, която се е въоръжила с "небесни карти", които според нея доказват вината на Съединените щати.

В Украйна, разбира се, звездите говорят точно обратното на астролозите.

"Путин е много болен и няма да доживее до март 2023 г.", често пророкува астрологът Влад Рос, който постоянно се явява по украинските медии.

"Сатурн е в знака на Русия, а Уран е в знака на Украйна, скоро ще победим", уверява знаменитата украинска астроложка Анжела Перл във видеозапис, гледан един милион пъти от средата на май.

Освен отговори на геополитически въпроси хората в Украйна искат да получат от астролозите и информация дали техен близък ще оцелее на фронта и дали трябва да бягат от руските войски.

Украинците искат "да научат дали ще има ядрена война, дали трябва да напуснат страната си, дали близките им са в опасност", обобщава за Франс прес астроложката Олена Уманец.

"Русия ще избухне през март 2023 г.", уверява тази бивша музикантка на 38 години, която от март живее в Швейцария с двете си деца.

Онлайн консултацията с нея, струваща 100 долара, вдъхнала увереност на 46-годишната телевизионна продуцентка Кристина, която живее в Киев. Тя била разтревожена, че съпругът ѝ, който е на фронта, често не отговаря на обажданията й.

"Съпругът ми ми се обади, той благодари на Бога, че е оцелял тази нощ", написала тя на астроложката си една юнска сутрин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай