Задържаха двама кавказци за убийството на Немцов

Задържаха двама кавказци за убийството на Немцов | StandartNews.com

Задържани са двама кавказци за убийството на руския опозиционер Борис Немцов, съобщи пред журналисти ръководителят на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников.

Задържаните са Заур Дадаев и Анзор Губашев – и двамата жители на Кавказ, уточни Бортников. За задържането им е информиран държавният глава Владимир Путин. Ръководителят на ФСБ посочи, че оперативните и необходимите следствени мероприятия продължават.

Очаква се да бъде взето решение дали задържаните за убийството на руския опозиционер Борис Немцов ще останат в ареста, предаде Интерфакс, като се позова на източник.

Междувременно, адвокат Вадим Прохоров заяви, че главната свидетелка по делото за убийството на Борис Немцов – Анна Дурицка все още не е била призована в Москва във връзка със задържането на двамата заподозрени.

Убийството на опозиционера, което бе извършено миналата седмица пред стените на Кремъл, шокира Русия. 55-годишният бивш премиер бе застрелян, докато се е разхождал по Големия Москворецки мост в центъра на руската столица заедно с приятелката си. Опозиционерът е бил улучен с четири куршума, изстреляни от преминаващ по моста автомобил. Политикът бе погребан във вторник.

Следствието разглежда няколко възможни версии за убийството на Немцов, сред които провокация за дестабилзииране на политическата обстановка в страната, а също връзка с търговската дейност на загиналия, събитията в Украйна, лични мотиви. Разглежда се и версията за атака на ислямистки екстремисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай