Съдбовно решение на Вучич, какво обяви

Няма да се поддам на изнудване, заяви той

Съдбовно решение на Вучич, какво обяви | StandartNews.com

На среща на Сръбската прогресивна партия днес президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че е готов да се кандидатира за позицията на министър-председател на Република Сърбия, съобщи сръбският вестник „Новости“.

„По-добре е да отидем в опозицията, отколкото партийните и личните интереси да ръководят държавата. Готов съм да изляза на избори като кандидат за премиер, но няма да се поддам на изнудване – нито от страна на Запада, нито на Социалистическата партия на Сърбия, нито на лъжливата десница“, каза Вучич.

На 2 и 3 февруари сръбският парламент заседава във връзка с доклада на правителствената Служба за Косово за преговорите с Прищина в периода от септември миналата година до средата на януари тази година. Вучич каза, че западните преговарящи са дали избор между две възможности на Сърбия: да приеме френско-германския план за споразумение между Белград и Прищина или да се изправи пред последствията от прекъсване на присъединителните преговори с ЕС и оттегляне на чуждестранните инвестиции. При този избор сръбският президент посочи, че предпочита "пътя на компромиса, колкото и да е спорен". 

По-рано Вучич заяви, че предпочита да се откаже от поста си, отколкото да признае независимостта на Косово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай