Петък,

Войски от цяла Русия са на крак, какво докладва Шойгу на Путин

От: Редакция -
17627
Войски от цяла Русия са на крак, какво докладва Шойгу на Путин
A
A
A

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва пред президента Владимир Путин, че войските на почти всички военни окръзи на Русия са мобилизирани за учения.

"Ученията са мащабни, провеждат се и в Западния военен окръг, фактически във всички флотове: в Баренцово море, Черно море, Балтийско море, в Тихоокеанския флот. В тях вземат участие войските на практически всички военни окръзи, включително на Източния военен окръг, Централния военен окръг, на Северния флот", каза Шойгу, предаде БТА.

По-рано беше съобщено, че в съответствие с плана за подготовката на въоръжените сили на Русия за 2022 г. през януари-февруари във всички зони на отговорност на флотовете се провеждат поредица от военноморски учения под общото ръководство на главнокомандващия на руския военноморски флот генерал Николай Евменов.

Общо за участие в ученията са задействани над 140 бойни кораба и кораба за поддръжка, повече от 60 летателни апарата, 1000 единици бойна техника и около 10 000 военнослужещи.

От 10 до 20 февруари се провеждат съвместни руско-беларуски учения "Съюзна решимост-2022". Участниците в ученията отработват маневри за пресичане и отразяване на външна агресия, а също така противодействие на тероризма и защита на интересите на съюзната държава.

Практическите действие на войските се провеждат на полигоните Домановски, Гожски, Обуз-Лесновски, Брестски и Осиповичски, и на летищата в Барановичи, Лунинец, Лида и Мачулишчи.

Руските съвместни военни учения с Беларус и други руски учения в близост до Украйна породиха опасения, че Русия може би се готви да нахлуе в съседната страна - нещо, което Москва нееднократно е отричала.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com