Войски от цяла Русия са на крак, какво докладва Шойгу на Путин

140 бойни кораба провеждат учение от Балтийско море до Тихия океан

Войски от цяла Русия са на крак, какво докладва Шойгу на Путин | StandartNews.com

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва пред президента Владимир Путин, че войските на почти всички военни окръзи на Русия са мобилизирани за учения.

"Ученията са мащабни, провеждат се и в Западния военен окръг, фактически във всички флотове: в Баренцово море, Черно море, Балтийско море, в Тихоокеанския флот. В тях вземат участие войските на практически всички военни окръзи, включително на Източния военен окръг, Централния военен окръг, на Северния флот", каза Шойгу, предаде БТА.

По-рано беше съобщено, че в съответствие с плана за подготовката на въоръжените сили на Русия за 2022 г. през януари-февруари във всички зони на отговорност на флотовете се провеждат поредица от военноморски учения под общото ръководство на главнокомандващия на руския военноморски флот генерал Николай Евменов.

Общо за участие в ученията са задействани над 140 бойни кораба и кораба за поддръжка, повече от 60 летателни апарата, 1000 единици бойна техника и около 10 000 военнослужещи.

От 10 до 20 февруари се провеждат съвместни руско-беларуски учения "Съюзна решимост-2022". Участниците в ученията отработват маневри за пресичане и отразяване на външна агресия, а също така противодействие на тероризма и защита на интересите на съюзната държава.

Практическите действие на войските се провеждат на полигоните Домановски, Гожски, Обуз-Лесновски, Брестски и Осиповичски, и на летищата в Барановичи, Лунинец, Лида и Мачулишчи.

Руските съвместни военни учения с Беларус и други руски учения в близост до Украйна породиха опасения, че Русия може би се готви да нахлуе в съседната страна - нещо, което Москва нееднократно е отричала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай