Вот на доверие решава кризата в Италия

Вот на доверие решава кризата в Италия | StandartNews.com

Разрешаването на правителствената криза в Италия след раздора между коалиционните партньори Енрико Лета и Силвио Берлускони остава на съвестта на италианските депутати, които ще трябва да решат дали да дадат шанс на правителството да продължи работата си, или да пратят страната на нови избори.

Кавгата между лидерите на основните политически сили хвърли Италия в политическа криза, след като Берлускони обяви, че петимата му министри в правителството ще подадат оставки. Премиерът Лета заяви, че ще се обърне към парламента за вот на доверие в сряда, за да търси народна подкрепа за правителството си.

Въпреки раздора между лидерите правителството има шанс да издържи вота, тъй като решенията на Берлускони не се харесаха на много от неговите привърженици. И петимата му министри изразиха резерви или явно недоволство срещу решението на лидера. "Напълно разбирам състоянието му, но не мога да оправдая или споделя тази стратегия", каза министърката на здравеопазването Беатрис Лоренцин. Мнозина от депутатите от "Народ на свободата" на Берлускони също не са съгласни с него и може да гласуват "за" правителството на Лета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай