"Вик за бунт" блокира Португалия

"Вик за бунт" блокира Португалия | StandartNews.com

Лисабон. Португалия е блокирана от 24-часова общонационална стачка заради ефектите от правителствената антикризисна програма и строгите икономии.

Протестът е свикан от два профсъюза, които организират също и протести срещу правителствената програма за строги икономии. Това е четвъртата поред стачка за последните 2 години в страната.

В полунощ животът в Португалия замря. Общественият транспорт спря да се движи. А сутринта много магазини и административни служби останаха затворени. От синдикатите определиха днешната стачка като "вик за бунт". Те протестират срещу мерките на правителството за намаляване на дълга на страната. До приемането им се стигна преди две години под натиска на международните кредитори.

"Хората не трябва да се страхуват да се борят за правата си, да защитават работните си места, да се борят за заплатите си и за по-добър живот за децата си. Не мисля, че има някой в тази страна или в която и да е друга, който да иска по-лош живот за бъдещите поколения", заяви недоволен гражданин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай