Виена даде пример. Удар срещу пироманите за Нова година

Полицията предупреди, че глобите са до 3600 евро

Виена даде пример. Удар срещу пироманите за Нова година | StandartNews.com

Източник: Дер Щандарт

Във Виена действа засилен контрол преди посрещането на Нова година. Пиротехниката е забранена в австрийската столица, а полицията предупреди, че глобите са до 3600 евро.

Проверки за пиротехнически изделия се извършват основно на граничните пунктове към Чехия и вече са конфискувани над 20 000 различни пиратки и фойерверки, съобщава ORF.

Хотелите във Виена са 90 процента резервирани за Новогодишната нощ, а празникът в центъра на австрийската столица ще бъде охраняван от стотици полицаи като гражданите ще преминават и през специални рамки за проверка

Във Франция вече обявиха, че полицаи и военни ще охраняват посрещането на Нова година.

Мащабните мерки за сигурност са в отговор на повишена терористична заплаха, свързана с ислямисти, радикализирани от войната между Хамас и Израел, посочи френският вътрешен министър.

Милион и половина души се очакват в Париж. Посетителите ще бъдат претърсвани на влизане в зоните за празнуване като силите за сигурност ще използват и дронове за наблюдение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Георги
преди 3 месеца

Ей това е да живееш в държави където лека по лека строг контрол, това ще спрем онова ще спрем и хората свикват я без пиратки, в без курви, накрая и такса въздух ще ви искат. Ебаси скапаните диктаторски полицейски държави. Уж демокрация свобода...хуя ми Янко

Откажи