Вещ на пилот от Ф1 беше дадена на търг

Какво продадоха те

Вещ на пилот от Ф1 беше дадена на търг | StandartNews.com

Уникален автомобил собственост на Михаел Шумахер се продава на търг. Той е закупен от него през 2005 година. Това е Ferrari F430 Spider, което притежава табелка с гравиран подпис на немската звезда. То се продава в Швейцария, където бившият пилот живее със семейството си, пише marca.com. 

10 години след трагичния инцидент на 29 декември 2013 г., когато Шумахер падна на ски и остана на легло, всичко, свързано с неговото минало вече почти не съществува. Болидът му от 2003 г. бе продаден миналата година за 14 милиона евро. Същата съдба имат и всички предмети, които са му принадлежали, особено каски, комбинезони, ръкавици, ботуши...

Ferrari F430 Spider е пуснат на пазара през 2004 г. като еволюция на не толкова успешния 360, така че предаването му в ръцете на Михаел е добър маркетингов инструмент за марката. Шумахер го закупува (не се знае дали безплатно или на "приятелска цена") през 2005 г. - годината, в която предава короната на световен шампион на Фернандо Алонсо.

Това е модел с ляв волан и популярната за Ferrari комбинация от червен екстериор и бежов интериор. Това е и първото Ferrari, което има "mannetino", позволяващо да се променя реакцията на двигателя, скоростната кутия, контрола на стабилността и работата на диференциала с помощта на селектор на волана, който напомня на Михаел за тези в неговия болид от Формула 1.

Marca пише, че автомобилът никога (или почти никога) не е бил използван от Шумахер, а е бил подарен на баща му. Всъщност, колата все още е регистрирана на името на Ролф Шумахер, както е името на родителя.

Много от феновете на Шумахер негодуват, че имуществото на легендата е разпродавано по този начин, но други добре разбират, че 10-годишното лечение на бившия пилот не струва малко и семейството му все по-трудно се справя с разходите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай