Възрастен мъж извърши 16 престъпления

Все още на свобода

Възрастен мъж извърши 16 престъпления | StandartNews.com

Възрастен мъж е ограбил десетки банки, без да бъде задържан. Повечето от престъпленията са извършени в Южна Калифорния. Той показвал на касиерките бележка с думите „Дайте ми 50 000 долара или ще ви убия“.

Носел различни шапки – бомбе, с козирка, бейзболни, очила и револвер в ръка. Имал и кафяво куфарче, от което изваждал бележката и револвера си.

Така между 2009 и 2011 г. мъжът извършил обири в 16 банки. ФБР го поставят в списъка на най-издирваните престъпници в Америка, а медиите го наричат Geezer Bandit.

Така и не успяват да го заловят. Общата отмъкната от него сума е около 150 000 евро, посочват американските медии.

Повечето служители на банки описват Geezer Bandit като 60-70-годишен мъж. Един от тях дори твърди, че видял кислородна тръба в носа на крадеца.

Една касиерка регистрира също нещо необичайно – цветът на кожата на мъжа е странен и има кръгла дупка в ухото. Тя е сигурна, че Greezer Bandit носи маска.

На 2 декември 2011 г. е извършен последният обир по този модел, по време на обира на Bank of America в Сан Луис Обиспо, касиер пъхва цветен пакет между банкнотите. Това е боя, която да ги направи неизползваеми.

На паркингата пред сградата чантата с отмъкнатите пари избухва. Крадецът обаче успява да избяга учудващо бързо. Остават оцветените банкноти.

Тогава за първи път той оставя и някои следи, проследено е с каква кола пътува. И вместо да издърпа бележката, с която заявява исканията си, той я изпуска на земята. През годините е определян за опасен, въпреки че никога не използва оръжието си.

Крадецът вече дори може да се представи публично. Давността на престъпленията му е изтекла, посочва говорителка на ФБР, цитирана от "Билд".

Според разследващите той наистина е бил възрастен мъж. През годините те обявяват награда от 20 000 долара, ако някои им съобщи информация за Greezer Bandit.

От ФБР посочват, че той може да е променил напълно външния си вид. Те внимателно са изучавали движенията на тялото му и са ги сравнявали с други банкови обирджии.

Според специалния агент на ФБР Джеймс Стинет е възможно Geezer Bandit да е спрял да обира банки, въпреки че в повечето случаи банковите обирджии продължават, докато не бъдат заловени.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай