Важен съюзник заряза Тръмп, врътна му кранчето

Шефът на Световния еврейски конгрес и милиардер Роналд Лаудер няма да подкрепи Тръмп

Важен съюзник заряза Тръмп, врътна му кранчето | StandartNews.com

Шефът на Световния еврейски конгрес и милиардер Роналд Лаудер, който е голям спонсор на Републиканската партия, няма да подкрепи финансово кандидатурата на бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп на президентските избори през 2024 г., заяви негов говорител пред телевизия Си Ен Би Си.

През 2019 г. Лаудер, наследник на трона на козметичния гигант Estee Lauder Companies Inc., даде приблизително 100 000 долара на Републиканския национален комитет, когато той помагаше на Тръмп да бъде преизбран, според безпартийната организация за наблюдение на финансирането на кампанията OpenSecrets.

Говорителят на Лаудър не посочи кого милиардерът планира да подкрепи за изборите през 2024 г., въпреки че има спекулации, че той може да избере губернатора на Флорида Рон Десантис.

Лаудер е третият значим донор на Републиканската партия, който избра да спре помощта си за кандидатурата на Тръмп за 2024 г., след като Стивън Шварцман, главен изпълнителен директор на инвестиционния гигант Blackstone Inc., както и Кенет Грифин, друг виден поддръжник на Републиканската партия, решиха да се откажат да подкрепят бившия президент на САЩ за кампанията през 2024 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай