Ватикана критикува „Шарли Ебдо“

Ватикана критикува „Шарли Ебдо“ | StandartNews.com

Вестникът на Ватикана „Осерваторе Романо" критикува френското сатирично списание „Шарли Ебдо" за изобразяването на Бог като въоръжен с автомат „Калашников" убиец, съобщава БГНЕС.

За първата годишнина от джихадисткия атентат, покосил 12 души от екипа на "Шарли Ебдо", френският сатиричен седмичник излиза днес със специален брой, на чиято първа страница е изобразен брадат бог, въоръжен с автомат „Калашников" и окървавена дреха, под заглавие: "Година по-късно убиецът продължава да шета".

Според „Осерваторе Романо" „Шарли Ебдо" се опитва да манипулира вероизповеданието.
"Зад измамния флаг на безкомпромисен секуларизъм, френският седмичник отново забрави за какво призовават от векове религиозните водачи на всяка вяра - да бъде отхвърлено насилието в името на религията и че оправдаването на омразата с помощта на Бога е истинско богохулство", пише в кратък коментар във вестника.

В редакционен коментар преди публикуването на специалния брой на „Шарли Ебдо" в сряда се казва, че списанието ще продължи с линията си въпреки религиозния екстремизъм. „Те няма да видят „Шарли" да умира - „Шарли" ще ги види да гушват букета".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай