Ваксините се бавят. Русия готова със 100 млн.

Може да са в Европа през второто тримесечие на годината

Ваксините се бавят. Русия готова със 100 млн. | StandartNews.com

100 млн. дози „Спутник V“ е готова да предостави Русия на Евросъюза, за да компенсира забавените доставки на вече одобрените то ЕС инжекции. Медикаментът, за който Европа и Москва преговарят, може да бъде осигурен през второто тримесечие на годината, съобщиха в профила в Туитър на първата руска ваксина, информира ДарикНюз.

„След като завърши основната част от масовата ваксинация в Русия, Фондът за директни инвестиции на Русия може да предостави на ЕС 100 милиона дози ваксина „Спутник V“ за 50 милиона души през второто тримесечие на 2021 г. ". Ваксината е подала заявка за одобрение от Европейската агенция по лекарствата заедно с други 14 препарата.

В момента европейските здравни власти изпитват множество проблеми във връзка с доставката на достатъчно ваксини. Последната засечка е свързана с ваксината на Оксфорд и AstraZeneca, след като от фирмата признаха, че няма да могат да доставят повече от 25% от дозите, обещани за първото тримесечие на годината.

Това е накарало Европейската комисия (ЕК) да създаде авариен механизъм за контрол и блокиране на износа на ваксини, произведени на територията на ЕС, за други страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай