В Гърция гласуват за военно сътрудничество с България

В Гърция гласуват за военно сътрудничество с България | StandartNews.com

Гръцкият парламент гласува проекти за военно сътрудничество с България и Румъния. Те са внесени от министерството на отбраната, съобщава БНР.

От комунистическата партия и крайнодясната "Златна зора",а останалите партии са подкрепили проектите. Радикалната левица СИРИЗА пък е одобрила проекта за сътрудничество с Румъния, но не и този за съвместна работа със страната ни.

Депутатите на СИРИЗА са заявили, че предимство при сътрудничеството с България трябва да се даде на други сектори, например борбата с природните бедствия и военното медицинско обслужване. Гръцко-българското сътрудничество трябва да е извън намеренията за засилване на ролята на НАТО в региона, обясняват още те.

Депутатите от комунистическата партия са на подобно мнение. Те смятат, че разширяването на военното сътрудничество между балканските страни не трябва да се вмества в "империалистическите планове на НАТО".

"Не виждам никакъв смисъл за сътрудничество с българите... Те не са ни били съюзници в миналото и не вярваме, че са ни съюзници и днес", казва народният представител Кукуцис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай