Ужасът няма край! Турция отново се разтресе

Земетресението бе с магнитуд 5,0 по Рихтер

Ужасът няма край! Турция отново се разтресе | StandartNews.com

Ужасът в Турция няма край. Земетресение с магнитуд 5,0 по Рихтер разтърси южната провинция Кахраманмараш в Турция рано сутринта в 05:53 ч. (04:53 ч. българско време), съобщи Службата за управление на бедствия и извънредни ситуации (АФАД).

По данни на обсерваторията Кандили, в Истанбул земетресението с било с магнитуд 5,1 и е с епицентър Дьонгел, Кахраманмараш.

Земетресението е било регистрирано на дълбочина от 6,95 километра.

В района са регистрирани още няколко вторични труса. Земетресение с магнитуд 3,9 според данни на АФАД и 4,0 според данни на обсерваторията Кандили е станало в квартал Онисубат в Кахраманмараш в 07:39 часа.

След двете опустошителни земетресения в Кахраманмараш, Югоизточна Турция, вторичните трусове продължават да засягат района и страната. Стотици хиляди граждани продължават да живеят в палаткови лагери, фургони и временни подслони. Много от тях излязоха навън през нощта, поради създадената паника и уплаха след трусовете.

Турция все още се бори с последиците от опустошителните земетресения от 6 февруари в южния регион на страната, които взеха най-малко 45 089 жертви.

Някои повредени сгради в областта са разрушени след вторичните трусове, няма данни за убити или ранени.

Земетресенията от 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6, с център Кахраманмарас, засегнаха около 13,5 милиона души в 10 други провинции, включително Хатай, Газиантеп, Адияман, Малатия, Адана, Диарбекир, Килис, Османие, Шанлиурфа и Елазиг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай