Установиха самоличността на похитителите на турските пилоти

Установиха самоличността на похитителите на турските пилоти | StandartNews.com

Анкара. Ливанското вътрешно разузнаване заяви, че е установена самоличността на похитителите на отвлечените в Бейрут на 9 август двама турски пилоти от гражданската авиация и също така е известно мястото, където те са държани, предаде телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

За главен отговорник за отвличането им се посочва Али Джемил Салих, който е син на един от отвлечените ливанци в град Азаз в Сирия. Установено е, че отвличането е било предварително планирано и чрез записи на охранителни камери и други технически средства са добити важни сведения за извършителите и мястото, където са държани отвлечените турски пилоти. Счита се, че най-вероятно те се намират в един от южните райони на Ливан.

Междувременно отговорността за отвличането пое групировката „Гости на имам Риза", която вече оповести, че ще освободи турските пилоти, ако бъдат пуснати на свобода държаните в плен в Сирия деветима ливанци. През май 2012 година в района на град Азаз на сирийско-турската граница са отвлечени 11 ливанци, връщащи се обратно в Ливан от религиозно поклонение в Иран. По-късно с посредничеството на Турция са освободени двама от отвлечените ливанци, посочи още телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай