UK с много важно решение за пътуванията. Какво обяви Джонсън

Само от тези, които имат положителен тест, ще се изисква допълнителен PCR тест

UK с много важно решение за пътуванията. Какво обяви Джонсън | StandartNews.com

Правителството на Великобритания обяви промени в COVID правилата за пътуване.

Там се премахна необходимостта посетителите да се подлагат на тестове преди заминаване и да се поставят под карантина при пристигане, докато не получат отрицателен тест.

Новите разпоредби идват, след като официалните данни показаха, че един на всеки 15 души в Англия е бил заразен с коронавирус през последната седмица на 2021 г.

Обединеното кралство, което вече е сред най-засегнатите от пандемията страни в Европа с близо 150 000 смъртни случая от вируса, е отбелязало нов скок на случаите поради появата на варианта Омикрон в края на ноември. След като през последните дни дневният брой на случаите надхвърли 200 000, министър-председателят Борис Джонсън заяви, че ограниченията за пътуване, въведени миналия месец с цел ограничаване на разпространението на щама, вече са неефективни.

"Сега Омикрон е толкова разпространен, че тези мерки имат ограничено въздействие върху ръста на случаите, като същевременно продължават да създават значителни разходи за нашата туристическа индустрия", каза той пред депутатите. "Затова мога да обявя, че в Англия от 4:00 ч. сутринта в петък ще премахнем теста преди заминаване, който обезкуражава мнозина да пътуват“.

Джонсън отбеляза, че само от тези, които имат положителен тест, ще се изисква след това да направят допълнителен PCR тест, предава БГНЕС.

Той обяви, че правилата за тестване на общото население в Англия без симптоми ще бъдат облекчени, за да се смекчат последиците от рекордните нива на заразяване.

От 11 януари вече няма да се изисква потвърдителен PCR тест за асимптоматични хора, които са дали положителен резултат. Вместо това от тези, които са получили положителен резултат, ще се изисква незабавно да се самоизолират, без да получават потвърждение с PCR. Подобна система ще бъде въведена в Шотландия и Уелс от четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай