Ученик застреля двама в Москва

Ученик застреля двама в Москва | StandartNews.com

Москва. Въоръжен ученик откри стрелба по охраната и полицията в училище в Москва. В резултат на инцидента са убити двама души.

Десетокласникът Сергей Гордеев пристигнал в 263-то средно училище в московския квартал "Отрадное", въоръжен с две огнестрелни оръжия - малокалибрена пушка и ловджийска карабина, предаде Би Би Си.

Оръжието било на баща му и е притежавано законно.

Тийнейджърът заплашил охраната, която въпреки това успяла да задейства паник бутона. Когато дошли полицаите, ученикът открил огън и се барикадирал в кабинета по география, вземайки за заложници учителя и близо 30 ученици от горните класове.

В резултат на престрелката са загинали един полицай и учителят по география, а друг полицай е bil ранен. Приблизително час след началото на инцидента полицията успяла да задържи стрелеца и да освободи всички заложници.

Нападателят не е имал никакви искания. За неговото арестуване важна роля е изиграл баща му, който разговарял 15 минути със сина си. Именно тогава десетокласникът решил да пусне всички заложници.

Все още не са ясни мотивите на ученика, застрелял днес двама души. Според някои сведения той имал личен конфликт с учителя по география, който можел да му попречи да получи червена диплома на отличник. Други източници твърдят, че той не е имал никакви конфликти в училище.

Сергей Гордеев предстои да бъде прегледан от психиатри, които да установят дали в момента на престъплението не е преживял някакъв емоционален срив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай