Убиецът от Орландо бил гей

Убиецът от Орландо бил гей | StandartNews.com

Омар Матийн, който уби 49 души в нощен гей клуб в Орландо, Флорида, в събота, може също да е бил хомосексуалист. За това свидетелстват показания на бившата му съпруга, негови познати и представители на гей общността в града на трагедията, съобщи Би Би Си.

Служители в нощния клуб "Пулс" разказват, че са виждали Матийн неколкократно в заведението през последните 3 г. Понякога той седял в ъгъла и кротко си пиел сам, друг път се напивал и ставал много шумен, поради което се налагало да го изкарват навън със сила.

Един от редовните посетители на клуба Джим Ван Хорн разказва, че Матийн също бил редовен в "Пулс" и описва по какъв начин общувал с останалите посетители. "Обикновено отиваше към тях и ги прегръщаше, може да ги заведе на дансинга или да ги почерпи питие", разказва той. Повечето хора обаче смятали Матийн за странен и избягвали да общуват с него.

Бившата му съпруга Ситора Юсуфи също споделя, че Матийн имал проблем с ориентацията си. Според нея причината за масовото убийство е, че Матийн страдал от тежък вътрешен конфликт заради сексуалната си ориентация.

Тя добавя, че бившият й съпруг имал подобни проблеми отдавна - още през 2006 г. поканил свой съученик на среща, но той отказал.

Смята се, че Матийн е ходел именно в клуб "Пулс", защото е далеч от дома му - на 2 часа път с кола, за да не буди подозрение. Освен да ходи в клуба, той активно използвал и мобилни приложения за запознанства между хомосексуалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай