Twitter блокира Аятолах Хаменей, палашил с убийство Тръмп

Върховният лидер пуснал анимирано клипче със смърта на мъж, приличащ на бившия US президент

Twitter блокира Аятолах Хаменей, палашил с убийство Тръмп | StandartNews.com

Социалната мрежа Twitter блокира акаунта на иранския върховен лидер Али Хаменей след публикуването на анимирано видео, изобразяващо унищожаването на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Четириминутното видео показва как малък робот, контролиран от ирански офицери, прониква в системата за сигурност на резиденцията, където мъж, подобен на Тръмп, играе голф с посетители, предаде BG VOICE.

След това на телефоните на присъстващите се изпраща съобщение с обещание за отмъщение за убийството на командира на силите на Ал-Кудс на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC) на Иран Касем Солеймани.

Дава се командата към безпилотния летателен апарат, който кръжи над тях, за да удари целта.

В коментара към видеото беше съобщено, че то е станало победител в конкурса за най-добра анимация на тема отмъщение на бившия президент на САЩ и други лица, замесени в убийството на иранския генерал.

Говорител на Twitter каза пред АФП, че акаунтът на Хаменей е спрян за неопределено време заради нарушаване на правилата за съдържание, които гласят, че основният приоритет на компанията е да пази хората в безопасност и да избягва всяка провокация в платформата.

От компанията подчертаха, че се придържат към строга политика в случай на обидно поведение и предприемат необходимите мерки срещу тези, които пренебрегват установените изисквания.

Генерал-лейтенант Касем Солеймани беше един от най-известните и видни командири на Ислямската република. Подразделението, което ръководи, е предназначено за операции в чужбина и е участвало в борбата срещу въоръжени групировки в сирийския конфликт. Командирът също така помогна за координирането на действията на иракската шиитска милиция, която се ползва с подкрепата на Техеран, по време на активната фаза на борбата срещу „Ислямска държава“.

Солеймани беше убит при удар на американските военновъздушни сили на летището в Багдад през януари 2020 г. Както беше съобщено по-късно, Доналд Тръмп лично е дал съответната заповед. В отговор Иран нанесе ракетни удари по няколко американски бази в Ирак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай