Турция затяга сигурността след кървавия атентат

Турция затяга сигурността след кървавия атентат | StandartNews.com

Турция затяга мерките за сигурност след кървавия атентат от сряда вечер. Страната ще използва без колебание правото си на законна отбрана, каза снощи премиерът Реджеп Ердоган.

По-рано вицепремиерът на страната Нуман Куртулмуш изтъкна, че властите ще разкрият кой стои зад взрива и той ще си понесе последствията.

Все още никой не е поел отговорност за взрива. Това е първият атентат с кола бомба в Анкара. Турските медии обаче съобщават доста оскъдна информация за случилото се. 

Отмениха съвещанието в Брюксел за мигрантската криза заради атентата в Анкара. Лидерите на 11 европейски страни, сред които френският президент Франсоа Оланд, трябваше да се срещнат в четвъртък, часове преди срещата на върха на ЕС, по инициатива на германския канцлер Ангела Меркел и австрийския й колега Вернер Файман.

Припомняме, че взривът избухна в центъра на Анкара- малко след 18,30 часа вчера. Най-малко 28 души загинаха, а други 61 бяха ранени след като кола бомба избухна в близост до конвой с автомобили, превозващ военнослужещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай