Турция забранява политическите лозунги по стадионите

Турция забранява политическите лозунги по стадионите | StandartNews.com

Анкара. Турция ще забрани политическите и социални лозунги на спортни мероприятия. Турското правителство подготвя мерки срещу футболните агитки, които изиграха голяма роля в протестите за запазване на парка Гези в Истанбул, които прераснаха в антиправителствено движение. 

Вътрешният министър Муамер Гюлер, цитиран от Вianet, каза, че се работи над серия от регулации за предотвратяване на употребата на обиди и скандирания с политическо и идеологическо съдържание по турските стадиони. 

"Включваме политическото и идеологическото скандиране в категорията на незаконните прояви срещу спортния морал по стадионите. Този вид лозунги са забранени и в международните нормативни актове. Футболните клубове вече се подписаха, че ще вземат необходимите мерки при продажбата на билетите за новия сезон. Определено ще следим това да се спазва", заяви Гюлер пред журналисти. 

"Има регулации върху всички видове лозунги и скандирания, засягащи спортните морални норми. Очевидно е, че политическите и свързаните с идеология лозунги са несъвместими със спортния дух. В това се включват обидите и неспортсменското поведение. Законовите промени са в тази посока", каза вътрешният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай