Турските сили отново контролират сградата на Генералния щаб

Турските сили отново контролират сградата на Генералния щаб  | StandartNews.com

Операцията по обезвреждането на поддръжниците на държавния преврат в Турция в района на Генералния щаб на въоръжените сили в Анкара е завършена, информира ТАСС, като се позовава на телевизия CNN Turk.

Всички военни са задържани. Към този момент други подробности за операцията не се дават.

Всичко за опита за преврат в Турция - ТУК! 

В същото време според турския министър-председател Бинали Йълдъръм участниците в опита за държавен преврат са "терористи", а не войници, информира Deutsche Welle.

Всички партии в парламента, който пострада сериозно при обстрела тази нощ, са отхвърлили опита за преврат, подчертавайки, че започва "ново начало" за страната. На извънредното заседание, което беше свикано в късния следобед, президентът Реджеп Тайип Ердоган бе посрещнат със силни аплодисменти.

"Тази нощ турският народ се изправи срещу терористичните банди на "паралелната държава", застана в защита на демокрацията, а на сутринта се завърна към нормалния живот. Нашите граждани, излезли на улицата с държавния флаг, дадоха най-добрия отговор на терористите. Денят 15 юли стана празник на нашата демокрация", заяви Йълдъръм, по време на извънредното заседание на парламента на Турция в събота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай