Ципрас сигурен в победата на изборите

Ципрас сигурен в победата на изборите | StandartNews.com

Бившият премиер на Гърция Алексис Ципрас смята, че оглавяваната от него Коалиция на радикалните леви сили (СИРИЗА) на предстоящите парламентарни избори ще бъде водеща политическа сила, съобщава агенция "Фокус". Това той казва в интервю за Euronews.
„Аз съм убеден, че Сириза ще стане на бъдещите изгори политическа сила номер едно. Ако получим абсолютно мнозинство, пак ще ни е нужен партньор. Ако не успеем, имаме на среща си политици и партии, сили, с които сме готови да реализираме замисленото. Убеден съм, че много скоро след гласуването на 20 септември, ние ще имаме ефективен правителствен екип", каза Ципрас.

Според него Гърция ще преодолее рецесията през първата половина на 2016 година, а след преодоляването на последствията от въвеждането на контрола върху капитала, икономиката ще се върне към растеж.

„Аз смятам, че рецесията, която наблюдаваме днес, ще приключи през първата половина на 2016 година. Ние ще преодолеем последствията на въведения контрол над капиталите и отново ще започнем да растем, при условие, че преговорите за реструктуриране на дълга приключат добре и продуктивно", подчертава Ципрас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай