Ципрас: Предложението на Германия ще доведе нова криза

Ципрас: Предложението на Германия ще доведе нова криза | StandartNews.com

"Мостовото финансиране ще върне страната към безкрайна криза", заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас в петък сутринта, няколко часа преди Еврогрупата да реши дали да одобри новия план за помощ на Гърция.

По думите му предложената от Германия алтернатива ще донесе нова криза. "Някои се стремят към това системно, но ние имаме отговорност да се противопоставим", заяви Ципрас в края на нощния парламентарен дебат, пише БГНЕС.

Гърция може да получи 6,04 милиарда евро мостово финансиране, ако финансовите министри от еврозоната не могат да се споразумеят за планирания трети спасителен план за Атина, когато се срещнат в петък, пише германския вестник "Билд", позовавайки се на предложение на Европейската комисия.

Според германския вестник мостовото финансиране ще бъде изплатено в срок от три месеца.

Финансовите министри от Еврозоната трябва да се срещнат в Брюксел днес, за да обсъдят трети спасителен план, договорен с кредиторите.

По-рано гръцкият финансов министър Евклид Цакалотос изрази своето несъгласие за приемането на друг временен заем, с който страната да погаси настоящите си задължения, пише гръцкия вестник "Катимерини".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай