Тръмп пуска федерални срещу престъпниците в Чикаго

Президентът обвинява демократите за покачващата се престъпност в различни градове

Тръмп пуска федерални срещу престъпниците в Чикаго | StandartNews.com

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще изпрати федерални агенти в Чикаго за справяне с престъпността. По време на събитие с органи за опазване на реда Тръмп също разкритикува инициативите за преразпределяне на средства за полицията като ги обвини за покачващата се престъпност в някои градове.

Освен в Чикаго, президентът обяви, че ще прати федерални агенти и в друг град с кмет-демократ - Албъкърки, щата Ню Мексико. Стъпката се очаква да изостри отношенията между администрацията в Белия Дом и местни власти, които подхождат с тревожност при вида на военизирани федерални офицери по улиците.

Тръмп описва редица ръководени от демократи градове като такива, които са “извън контрол” в политизиран до крайност момент - по-малко от четири месеца преди изборите. В предизборни клипове президентът отправя мрачни предупреждения с посланието, че ситуацията ще се влоши ако опонентът му демократът Джо Байдън спечели през ноември.

Междувременно в Портланд властите поискаха въздържаща заповед срещу федерални агенти, изпратени в отговор на протести. Агентите са обвинени в арестуване на хора без причина и използване на прекомерна сила.

Администрацията пояснява, че изпратените в Портланд агенти са от различен тип от тези, които ще бъдат изпратени в Чикаго и Албъкърки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай