Трето земетресение за ден. Какво става?

Адски трус в Индонезия

Трето земетресение за ден. Какво става? | StandartNews.com

За трети път земята се разтресе днес. След Хърватия и Гърция, следобед се разлюля Индонезия.

Агенцията по метеорология, климатология и геофизика на Индонезия информира за силно земетресение с магнитуд от 6.4 степен по скалата на Рихтер, което е разтърсило вечерта в петък, 30 юни, в 19:57 часа местно време района на Бантул, Централна Ява. Епицентърът на земетресението е бил на 86 км югозападно от Бантул, на 25 км дълбочина под дъното на океана.

До момента няма съобщения за жертви. Земетресението е било почувствано силно от жителите на регентствата Бантул, Кулон Прого и Гунунг Кидул в областта Йогукарта. Към момента информацията е за 15 повредени къщи, една правителствена сграда, едно здравно заведение и едно учебно заведение. Земетресението не е предизвикало предупреждение за цунами. До час след земетресението е имало 5 последващи труса с магнитуд от максимум 4.5 степен по скалата на Рихтер.

Посолството на Република България в Джакарта, Република Индонезия силно препоръчва на българските граждани, които в момента се намират Централна Ява да следват препоръките на местните власти към жителите, а именно: да останат бдителни и подготвени за евентуални нови последващи трусове; да се уверят, че структурите на сградите или къщите, в които са се намирали, са останали неповредени преди да се завърнат в тях; да си подготвят чанта с най-необходимите им вещи и документи в случай, че им се наложи временна евакуация; да не се поддават на фалшиви новини и слухове, свързани със земетресението, а да следят само надеждни медийни източници.

Информацията е на посланика ни в Индонезия Петър Андонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай