Трета световна война? Китай с яростна позиция

Това са налудничави твърдения

Трета световна война? Китай с яростна позиция | StandartNews.com

"Никой не иска да види Трета световна война, необходимо е да се подкрепи процесът на напредване на мирните преговори между Русия и Украйна". Това каза говорителят на китайското външно министерство Уан Уенбин, съобщава ТАСС.

Той каза тези думи в отговор на въпрос на западен журналист как китайското външно министерство оценява неотдавнашните думи на руския външен министър Сергей Лавров за заплахата от началото на Трета световна война

Според Уан Уенбин, не трябва да се допуска проточване на въоръжените действия в Украйна. Той посочи необходимостта от предотвратяване на негативни последици, в резултат на които украинският конфликт може да засегне не само Европа, но и целия свят.

„Надяваме се, че всички заинтересовани страни ще проявят хладнокръвие и няма да допуснат ескалация“, обобщи представителят на МВнР.

Уенбин добави, че сравнението на австралийския министър на отбраната Питър Дътън на Китай с нацистка Германия е отвратително и че "лудите изявления" са насочени към очерняне на КНР и насърчаване на война.

„Отделни политици правят налудничави изявления за егоистични политически цели, насърчавайки война и клеветяйки Китай“, каза той, коментирайки по искане на ТАСС последните думи на австралийския министър на отбраната Питър Дътън, който сравни Китай с „амбициозната нацистка Германия“. „Китайският народ и останалата част от световната общност отлично разбират какво се крие зад подобни отвратителни изявления“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай