Тръмп поиска щателни проверки на имигрантите

Тръмп поиска щателни проверки на имигрантите | StandartNews.com

Републиканският кандидат за президентът Доналд Тръмп призова за "щателни проверки" на имигрантите, желаещи да се установят в САЩ. Той се зарече да блокира всички, които симпатизират на екстремистки групировки или не зачитат американските ценности. В реч в щата Охайо милиардерът посочи, че ако стане президент, ще изисква временно спиране на имиграцията от опасни райони на света.

Тръмп също така показа, че е променил позицията си за отношенията на САЩ с НАТО. "Ще работя в тясно сътрудничество с организацията, за да победим "Ислямска държава", каза той в Охайо. Милиардерът подчерта, че това няма да попречи на намеренията му да поддържа приятелски отношения и с Русия.

В същото време президентът Барак Обама призова демократите да водят агресивна предизборна борба, за да бъде избрана за президент Хилари Клинтън. Бившата първа дама на САЩ води по рейтинг пред Тръмп, но според Обама позициите й сред избирателите са пострадали от твърденията на нейните противници, че е непочтена, както и че е използвала частен сървър за имейли, докато оглавяваше Държавния департамент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай