Тръмп обвини Клинтън и Обама за ИД

Тръмп обвини Клинтън и Обама за ИД | StandartNews.com

В Съединените щати републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп се изяви с нови изказвания, които предизвикаха вълна от възмущение и сред собствените му съпартийци.

Освен противника си на предстоящите избори през ноември Хилари Клинтън, милиардерът нападна и председателя на Камарата на представителите в Конгреса Пол Райън и сенатор Джон МакКейн.

В реч пред поддръжниците си във Флорида Доналд Тръмп заяви уверено, че кампанията му никога не е била толкова обединена, но изявените настроения в неговата партия от последните дни говорят за съвсем друго.

Конгресменът републиканец Ричард Хана и известният партиен дарител Мег Уитман публично обявиха, че ще подкрепят Хилари Клинтън на изборите за сметка на Тръмп, като Уитман нарече Тръмп "авторитарен образ" и "заплаха за демокрацията".

Милиардерът си навлече гнева на множество републиканци, след като отказа да подкрепи кампаниите на Пол Райън и Джон МакКейн за тяхното преизбиране съответно като конгресмен от щата Уисконсин и сенатор на щата Аризона, пише БНТ. 

Много хора се възмутиха и от факта, че Тръмп прие медал "Пурпурно сърце" от свой върл поддръжник във Вирджиния и по-конкретно от реакцията му спрямо случката: "И той ми каза: "Това е моето пурпурно сърце. Ето колко вярвам в теб". И аз му отвърнах "Уау, това е голямо нещо". Винаги съм искал Пурпурно сърце. Така беше много по-лесно".

Милиардерът обяви публично и че Хилари Клинтън и Барак Обама са станали основатели на терористичната групировка "Ислямска държава" чрез своята външна политика по време на първия президентски мандат на Обама.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай