Тръмп: Без родени в чужбина мюсюлмани в САЩ

Тръмп: Без родени в чужбина мюсюлмани в САЩ | StandartNews.com

Доналд Тръмп заяви, че е предсказал, че ще има нападения на терористи в Америка. Той отново призова да се забрани на родени в чужбина мюсюлмани да влизат в САЩ, предаде Ройтерс, цитирани от Дарик. 

"Случилото се в Орландо е само началото. Нашето ръководство е слабо и неефективно. Аз призовах за това и поисках забраната. Трябва твърдост", написа Тръмп в Туитър.

Кандидатът на републиканците за Белия дом отложи своя предизборна изява в Ню Хемпшир. Той обаче ще измести напред планирана реч, която е трябвало да бъде за Хилъри Клинтън. Вместо това обаче, Тръмп ще говори в колежа "Свети Анслем" за заплахите, касаещи всички американци, съобщава Гардиън. Експерти предполагат, че той ще се възползва от нападението в Орландо, за да продължи антимюсюлманските си апели. 

Припомняме, че при стрелба в гей клуб в Орландо вчера 50 загинаха на място, а над 50 бяха ранени. "Ислямска  държава" пое отговорност за нападението, като обяви, че извършителят е бил част от нейните редици. Това обаче още не е потвърдено от разследващите. 

Последните подробности за кървавото престъпление четете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай