Трагедия в Германия, загинаха български граждани

Какво се случи

Трагедия в Германия, загинаха български граждани | StandartNews.com

Източник: БТА

Четирима български граждани от турски произход, включително две деца, са загинали при пожар в германския град Солинген.

Полицията посочи, че пожарът е възникнал по неизяснена засега причина в стара сграда в местния квартал Хьошайд. По данни на пожарната служба пламъците са се разгорели на втория етаж на сградата и са обхванали подпокривния етаж, където семейството е спяло. Огънят се е разпространил бързо в 4-етажна жилищна сграда в града. Няколко души са успели да се спасят като са скочили от прозорец.

"Вече нямаме достъп до сградата отвън или по стълбището вътре. Трябваше да използваме преносими стълби, за да се качим на последния етаж", разказва Готфрийд Кройцберг от Пожарната служба на Солинген, предаде БНТ.

Работата по разследването започва, след като приключи работата на противопожарните екипи. Причината за пожара остава неясна. В същия град преди повече от 30 години загинаха петима етнически турци след палеж, предизвикан от неонацисти. Медията припомня за друг случай в същия град преди повече от 30 години, при който при палеж на неонацисти загинаха петима етнически турци.

НТВ и други турски медии напомнят в контекста на този случай за трагедията от 29 май 1993 г. в Солинген, Германия, когато четирима германски неонацисти подпалиха къщата на семейство от турски произход, в резултат на което загинаха петима членове на семейството.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай