Тимошенко в затвора до 2015г.

Управляващите искат майка ми зад решетките до изборите, твърди дъщерята

Тимошенко в затвора до 2015г.  | StandartNews.com

"Управляващата партия на Виктор Янукович иска да държи майка ми Юлия Тимошенко в затвора до президентските избори през 2015 г., това е основната цел на Янукович". Това заяви Евгения Тимошенко, дъщеря на експремиера на Украйна, в ексклузивно интервю за предаването "Факторът Кошлуков" в националния ефир на TV7. Евгения Тимошенко обаче си е поставила за цел да спаси майка си. "Защото когато тя бъде свободна, тогава и Украйна ще се превърне в по-добро място и ще стане отново демократична страна", каза още момичето.

Евгения, която е била при майка си неотдавна за три дни, каквото право има веднъж на три месеца, разказа, че за Юлия Тимошенко всеки ден е изпитание заради тежкото й здравословно състояние и постоянния психически тормоз над нея. Тя излежава 7-годишна присъда, но е в болница от май, когато режимът в Украйна е бил принуден да допусне независими лекари до нея след произнасяне на Европейския съд по правата на човека.

В момента съдът в Страсбург разглежда основната жалба на Юлия Тимошенко за нарушеното й право на справедлив процес. "Очакваме решение до няколко месеца", каза Евгения Тимошенко. За нея е много важно, че "хората разбират политическия мотив на обвиненията" и расте международната подкрепа за бившия украински премиер.

Според Евгения Тимошенко репресията на Янукович срещу майка й е предизвикана "единствено от страх и желание за мъст". "Вярвам, че накрая ще излезем победители, защото режимът сам се натиква в ъгъла, откъдето няма изход и хората ще го свалят от власт", каза още Евгения.

Тя посочи, че победата е близо и "трябва да обединим силите си, за да получим максимална подкрепа от международната общност". Самата тя няма планове за политиката. "Това не е моята цел, усилията ми са насочени към това да помагам на майка ми, да разпространявам нейните послания, за да разберат хората през какъв трагичен период преминава Украйна", обясни дъщерята на Юлия Тимошенко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай