Терористи убиха най-малко 11 души във френски сатиричен вестник

Терористи убиха най-малко 11 души във френски сатиричен вестник | StandartNews.com

Париж. Жестоко нападение в редакцията на френския сатиричен вестник "Шарли Ебдо" (Charlie Hebdo), намираща се в Париж, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на информация на местни медии.

Най-малко 11 души са загинали. Полицията е потвърдила новината и е уточнила, че има други 10 ранени. Петима от тях са в критично състояние.

"Преди около половин час двама мъже с качулки влязоха в сградата с автомати "Калашников", обяснявал Беноа Брингер, който е бил в съседна сграда и е станал свидетел на случилото се. "Няколко минути по-късно се чуха много изстрели", добави той, цитиран от канал iTELE.

Въоръжените откраднали един автомобил и блъснали един пешеходец докато бягали от мястото на престъплението. Имало е престрелка между тях и органите на реда.

Има информация за един убит журналист и трима ранени полицаи. "Касапница е", казва представителят на полицията Люк Поаньон пред журналисти.

Президентът Франсоа Оланд е тръгнал към мястото на инцидента и е свикал спешно заседание на правителството.

Последният пост на "Шарли Ебдо" в Тwitter е с карикатура на лидера на групировката "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади.

През ноември 2011 г. в редакцията на "Шарли Ебдо" бе взривена бомба. Предполага се, че е заради публикуваното изображение на пророка Мохамед на корицата на изданието, припомня Франс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай