Тайна среща в американска база в Германия, какво готвят военните

Министри и генерали ще се съберат във военната база "Рамщайн" в Западна Германия

Тайна среща в американска база в Германия, какво готвят военните | StandartNews.com

Американското отбранително ведомство е поканило представители на 40 съюзнически страни да се съберат в Германия във вторник, за да обсъдят нуждите в областта на сигурността на Украйна в дългосрочен план, предаде Франс прес.

Министрите на отбраната и високопоставени генерали от 20 страни, членуващи в НАТО, и от други страни вече са приели отправената от американския министър на отбраната Лойд Остин покана да се съберат в американската военна база "Рамщайн" в Западна Германия, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Според Кърби на нея ще бъде обсъден въпросът за помощта, която може да бъде оказана на Украйна, за да бъде засилена нейната военна мощ. Едно от нещата, които американският министър на отбраната Лойд Остин иска по този повод, е началото на дискусии между страните със сходни възгледи относно отбранителните отношения в дългосрочен план, от които ще има нужда Украйна.

"Става дума преди всичко за модернизиране и да се направи така, че украинската армия да бъде винаги могъща и способна да функционира в бъдеще", каза Кърби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай