Танкове по улиците в Донецк, смут в социалните мрежи

Самоходни гаубици 2S1 Gvozdika и бронетранспортьор уплашиха хората

Танкове по улиците в Донецк, смут в социалните мрежи | StandartNews.com

Колона от бронирана техника по улиците на Донецк предизвика масов смут в социалните мрежи. В нея се движат самоходни гаубици 2S1 Gvozdika и бронетранспортьор. Движението на танкове се извършва на фона на почти постоянен обстрел на Донецк, съобщава Нова тв.

На 18 февруари държавният глава на Донецката народна република Денис Пушилин заяви, че украинските войски са готови за настъпление в Донбас. Ръководителите на ДНР и ЛНР обявиха началото на масова евакуация на населението в Русия. Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник призова мъже, способни да държат оръжие в ръцете си, да защитават земята си. 

Наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа са регистрирали над 1500 нарушения на режима на спиране на огъня в Източна Украйна за едно денонощие. Това съобщи ОССЕ в комюнике и отбеляза, че това е рекорд за тази година, предаде Франс прес.

Наблюдателите са преброили от четвъртък вечерта до петък вечерта 591 нарушения в Донецка област и 975 в Луганска област, контролирани частично от проруските сепаратисти, воюващи срещу Киев.

Общият брой на нарушенията на практика се е удвоил спрямо предходните 24 часа. От сряда до четвъртък са регистрирани 870 нарушения.

Снаряди от минохвъргачка експлодираха на няколкостотин метра от украинския министър на вътрешните работи Денис Монастирски по време на негово посещение на фронтовата линия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай